moderne trap vervangt oude steile

Ztrap I

Ook een eenvoudige steile trap die u eigenlijk wil vervangen met de verbouwing? Weinig ruimte voor een grotere trap maar wilt u toch een goed lopende trap realiseren?

De bouweisen die aan een trap worden gesteld zijn veranderd ten opzichte van vroeger. Er worden tegenwoordig hogere eisen gesteld aan een trap. Echter er is vaak te weinig ruimte voor een trap die voldoet aan de nieuwste regels en makkelijk loopt. Is de oude trap wel heel steil en ook niet echt heel authentiek? Dan is het zeker de moeite waard om na te gaan of een van de volgende mogelijkheden in jouw huis een oplossing kunnen zijn zonder een volledige verbouwing op de hals te halen.

Een wenteltrap die past op een kleiner vloeroppervlak door de draaiing met beter beloopbare treden op maat te laten maken is een optie. Je kunt denken aan een leuke nostalgische ijzeren wenteltrap. Deze zijn er in verschillende standaardmaten en vaste treden. Maar je kunt ook denken aan een modern ontwerp naar eigen wens en op maat uitgevoerd in staal of hout.

Een zogeheten Z-trap op maat laten inmeten. Hierbij worden de treden in een Z bevestigd waardoor deze wel de ruimte bied om goed te kunnen lopen maar de trap als geheel minder vloeroppervlak in beslag neemt. Een Z-trap kan eveneens in staal, beton of in hout worden uitgevoerd. Wil je een statement maken met deze moderne trap in je authentieke huis? Versterk het ontwerp dan door de Z-trap in staal of beton te laten uitvoeren.

Bovenstaande Z-trap is gerealiseerd bij renovatie van oude woning waar de oude trap toch verplaatst moest worden. Die gelegenheid is aangegrepen om er een beter beloopbaar model voor terug te plaatsen. De trap is op maat ontworpen en geproduceerd. De treden zijn van massief eiken.

ide-design

Laat een antwoordtekst achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-35968130-1