Over

spontane foto overpagina

Ik ben Ida Dral, eigenaar van !DE Design.

In de afgelopen 15 jaar heb ik een passie voor oude gebouwen en huizen ontwikkeld. Hoe meer ze weg hebben van een bouwval, hoe meer mijn ogen gaan glinsteren! Die panden hebben iets ongrijpbaars. En dat gevoel herken ik zelf maar al te goed. Ik vind het prachtig om daar doorheen te kijken, de schoonheid te kunnen doorgronden en het karakter van het pand te zien en te vatten.

ZIEL VAN DE WONING BEHOUDEN BIJ RENOVATIE

Oude gebouwen of huizen die uitgeleefd zijn of door ouderdom toe zijn aan renovatie, hebben altijd een karakter of ziel. De kunst bij het renoveren is om die ziel van het pand te behouden; deze weer in alle glorie te herstellen en dit te combineren met  het wooncomfort van nu. Dat vraagt niet alleen creativiteit, maar ook kennis van materialen en bouwtechnische ervaring om het karakter en het pand te behouden, zonder dat het een museum wordt. Het doel is namelijk en karaktervol en fijn leefhuis  dat weer een parel is voor de komende generatie.

KRACHTIGE COMBINATIE: CREATIVITEIT EN KENNIS VAN PROCESSEN

Mijn talent ligt in de creativiteit en het vatten van het karakter van het huis, maar ook in het bewaken van het proces en de technische kant van verbouwen. Dit is een krachtige combinatie die ik in de afgelopen 15 jaar ook in de praktijk heb gebracht. Samen met mijn partner heb ik in onze spaarzame vrije tijd een monumentale sluiswachterswoning helemaal gerenoveerd en hebben we onze huidige woonboerderij volledig verbouwd en gerestaureerd.

WERKERVARING EN PASSIE

Voor !DE Design werkte ik met veel plezier in het sociale domein. Dat lijkt misschien ver weg te liggen van het werk dat ik nu doe, maar ook daar was de uitdaging binnen de overheid steeds zowel innovatie te stimuleren als oplossingen te realiseren. Ook daar combineerde ik het creatieve met het procesmatige en zorgde er zo voor dat er ook echt resultaat kwam.

Toch werd de drang naar een eigen onderneming en om meer creatief bezig te zijn zo groot, dat ik besloot een switch te maken. In 2015 ben ik dan ook mijn eigen advies studio !DE Design begonnen. Ik kan mijn talent nu met mijn passie combineren. Bovendien kan ik zo mijn werk beter combineren met het zorgen voor onze twee fantastische kids én het onderhouden van onze monumentale woonboerderij.

UA-35968130-1