IJsselsteentjes in ritme metselen

foto gevel blog 1 website
Is de gevel van het huis zo slecht dat deze eigenlijk vervangen moet worden?
En wil je de authentieke uitstraling behouden?
Laat de muur dan voorzichtig slopen en probeer zo veel mogelijk hele stenen schoon te bikken.

Heb je ondanks voorzichtig slopen toch onvoldoende hele stenen om de muur weer op te bouwen? Dan kun je deze prima aanvullen met nieuwe stenen op maat.
Het aanvullen met tweedehands metselstenen is meestal niet zo simpel en niet goedkoper. Zeker als het op maatvoering en kleur aankomt, zijn er alleen al zoveel verschillende IJsselsteentjes dat je mazzel moet hebben om een vergelijkbare partij stenen te vinden voor een redelijke prijs.

Oplossing die zorgt voor een authentieke gevel:
Laat een nieuwe partij stenen -volgens ambachtelijke productie- op maat en kleur maken. Geen nieuwe machinale metselstenen, maar authentieke metselstenen laten produceren en uitsorteren op de gewenste kleur. Deze handgesorteerde metselstenen zijn niet duurder dan tweedehands metselstenen bij een handelaar. Bovendien zijn de nieuwe stenen van goede kwaliteit, matchen op formaat en kleur met de oude stenen en hebben een authentieke uitstraling. Neem eens een kijkje bij steenfabriek Vogelensangh waar ze nog op de traditionele manier metselstenen produceren.

Voor een authentieke gevel als hierboven gebruikte de metselaar nieuwe handgemaakte IJsselsteentjes stenen en de oude IJsselsteentjes om deze om en om in ritme op te metselen. Dan krijg je een gevel met een authentieke uitstraling die weer een paar generaties mee kan. Vergeet naast de metselstenen ook niet de kleur en samenstelling van de voegmortel te bepalen. De kleur van de voeg bepaalt samen met de metselstenen het eindresultaat.

> Voor meer tips neem gerust contact op.

ide-design

Laat een antwoordtekst achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-35968130-1